MA - VR:

8:00 - 18.00

050 211 5193

Bedrijf starten

Home   »   Bedrijf starten

Bedrijf starten

Bij het starten van een bedrijf komt veel kijken. Van het inschrijven bij de Kamer van Koophandel tot het maken van de eerste factuur, u zult een hoop moeten regelen. Welke rechtsvorm is geschikt? Een eenmanszaak of B.V. of samenwerken in een vennootschap onder firma (VOF), maatschap, commanditaire vennootschap (CV), coöperatie of B.V.? Iedere vorm heeft zijn voor- en nadelen.

Maar er komt natuurlijk meer bij kijken, zoals algemene voorwaarden, disclaimers, privacy statements en contracten. Bij contracten mag u denken aan overeenkomsten met leveranciers, financiers (bank of andere partijen) en klanten, maar ook aan overeenkomsten met uw medeondernemers of zakenpartners. Het is belangrijk om zaken op papier te zetten, zodat uzelf, maar ook uw erfgenamen, afspraken hebt om op terug te vallen. Afspraken tussen ondernemers ziet men terugkomen in maatschapscontracten, vennootschapsovereenkomsten, aandeelhoudersovereenkomsten en diverse andere overeenkomsten.

Voor de begeleiding bij het opstarten van uw onderneming, het opstellen of controleren van contracten of advies in brede zin, kom ik graag met u in contact.

© 2020 JM Juristen & Adviseurs - Alle rechten voorbehouden.